28. maaliskuuta 2012

Part 3

Vastauksia lähettämiinne kysymyksiin, Muut kynsijutut
Mistä sun kynsienlaitto innostus lähti? * Miten alkoi kynsiharrastuksesi? * Mitä kautta ajauduit kynsien pariin? Näitkö kuvia jossain vai onko ollut pienestä pitäen veressä? * Miten päädyit harrastamaan kynsien lakkausta?
-Aloin aluks lakkailemaan kynsiä useemmin ihan vaan yks värisiksi. Sitten pikkuhiljaa jotain vähän monimutkasempaa ja kun löysin blogit, ja niistä vinkkejä niin homma lähti käsistä.
Millaisia kommentteja olet saanut kynsistäsi irl? Onko jotain tosi outoa/hauskaa/hassua kommenttia jäänyt mieleen? * Saatko itse paljon kommenttia ihan livetilanteissa kynsistäsi?
-Aina välillä vähän yllättävissäkin tilanteissa tulee kommentteja, pääasiassa ihan kehuja tai ”onks noi muka oikeet kynnet, miten oot osannu?” tyylisiä kommentteja. Kaikista mieleen jäävin tilanne oli kyllä neljän aikaan lauantaiaamuyönä Helsingissä, kun oltiin menossa bussilla kaverin kanssa sen kämpille. Päälle parikymppinen jätkä istu siinä meijän eessä ja kohtuullisessa humalatilassa tarjos huikkaa viinapullostaan. Sitten se jäi vähäks aikaa tuijottamaan ja totes, että ”on muuten v*tun hienot kynnet.”

Haluaisitko tehdä jotain kynsiin liittyvää tulevaisuudessa ammatiksesi? * Oletko ajatellut kynsien laitosta/kauneudenhoidosta ammattia?
-Oishan se tietysti ihanaa, mutta en ehkä osais kuvitella itteeni semmosessa hommassa. Joten ihan harrastuksena pysyy, ainakin nykyisten suunnitelmien mukaan.

Lakkailetko kynsiä muillekkin kuin itsellesi? * Harrastaako ystäväsi kynsien lakkaamista / Lakkaatko ystäviesi kynsiä koskaan?
-Aina sillon tällön lakkailen. Lähinnä parille kaverille tai äitille.

Kuinka paljon käytät kynsilakkoihin tai kosmetiikkaan ylipäätään kuukaudessa?  * Mikä on sun budjettisi lakkoihin yms. kuukaudessa/vuodessa? (Sivupalkin teksti kynsitaidetta opiskelijabudjetilla.) * Miten paljon rahaa käytät suunnilleen yhdessä kuussa/vuodessa kynsitarvikkeisiin?
-Tämä vaihtelee kyllä melko lailla, mutta keskimäärin alle parikymppiä kuussa. Toisinaan ei tuu ostettua pitkään aikaan mitään, mutta välillä menee reilusti yli 50 kuussa.

Jos saisit perustaa oman kynsilakkamerkin, millainen se olisi? Esim. mitä värejä, millainen pullo, millainen koostumus...? Vai haluaisitko mieluummin kehittää jollekin merkille oman nimikkosarjasi?
-Haluaisin ehkä ihan oman merkin. Lakat ois kirkkaita ja värikkäitä, ja glitterlakkoja ois kaikissa mahollisissa väreissä. Pullo ois joku tosi simppeli, mahollisimman vähän tekstiä. Ja suti ois leveä.

Millainen olisi oma kynsisalonkisi, jos tekisit työksesi kynsiä?
-Semmonen pieni ja kotoisa. Mahollisimman selkeä sisustus, väriä toisivat lähinnä erilaiset lakkapullot seinillä.

Jos saisit luennoida mistä tahansa kynsiin liittyvästä aiheesta, mikä se olisi ja millaisen luennon kehittäisit?
-Yäk, vihaan ihmisten edessä puhumista. Mutta jos pitäisi, niin haluaisin ehkä kertoa siitä, miten kaikkea mahollista voi käyttää kynsien koristelussa. Tai siis, että ei pidä rajottua pelkkiin kynsikoristeisiin, vaan kaikkea voi kokeilla.

Kauanko olet harrastanut kynsien laittoa? * Milloin aloitit kynsien lakkailun? * Kauanko oot harrastanu tätä kynsienlaittoo? * minkä ikäsen kiinnostuit lakkailusta? * Kuinka pitkään sinulla on ollut kynsiharrastus? * Minkä ikäisenä kiinnostuit kynsien lakkauksesta ?
-Joskus ala-asteen lopulla rupesin enemmän lakkailemaan ja ostelin kaikkia kivan värisiä lakkoja. Kunnolla kuitenkin ehkä pari vuotta sitten, 16 tai 17 ikäsenä.

Jos saisit nyt perustaa kynsistudion, minkä antaisit sille nimeksi?
-Apua! :D En minä tiiä. Ehkä se ois joku blogin nimen kanssa yhteensopiva.

Kiinnitätkö paljon huomiota muidenkin kynsiin, kun väsäät itse niin hienoja?
-Kyllä niihin kiinnittää huomiota melkein huomaamattaankin. Esimerkiksi meijän lähikaupassa parilla myyjällä on aina ihan jäätävän ihania kynsiä.

Onko sulla kotona jokin tila kynsien laittoon vai meneekö ihan randomilla siellä mihin nyt sattuu istumaan?
-Ei oo mitään erityistä paikkaa, kun oman huoneen pöyän ääressä harvoin mahtuu mitään tekemään.. Monesti lakkailen sängyssä tai nojatuolissa, kun katon telkkaria tai samalla kun oon koneella.

Ja paljonko tilaa kaikki sun kynsitarvikkeet vievät?
-Liikaa :D Sehän on toki järjestelykysymys, mutta kyllä ne melko lailla täyttää tota pöytää.

Tykkäätkö enemmän kehitellä itse kynsiä, vai ottaa tutoista mallia?
-Tykkään enemmän keksiä jotain ihan omia juttuja. Toki tutoistakin on kiva aina sillon tällön hakea ideoita.

Addiktoiduitko ihan heti kynsien lakkauksen alkaessa, vai kypsyikö se vasta vanhemmalla iällä?
-En nyt vielä koe olevan vanhemmalla iällä, mutta kyllä se vähän pikkuhiljaa synty. Aluks tosiaan vaan yksvärisiin kynsiin ja sitten pikkuhiljaa kaikenmaailman koristeluihin.

Tykkäätkö enenmmän pitkistä vai lyhyistä kynsistä?
-Pitkistä tykkäisin, tosin rajansa kaikella. Mutta semmoset luonnollisen pituset pitkät on paljon kivemmat, kun tämmöset töppökynnet :s

Mitä kaikkea "perusjuttuja" tarvitsee että voi pitää hyvää huolta kynsistä, tai että onko sellaisia eri juttuja?
-Jonkun näkönen kynsiöljy/rasva on tärkeä, sillä saa pidettyä kynnet kostutettuna. Toki myös tavallista käsirasvaa on hyvä käyttää usein, sekin kosteuttaa kynsiä ja kynsinauhoja. Lisäksi kunnon viila, lasinen on paras, se ei liuskota kynsiä vaan lyhentäminen ja muotoilu on hellävarasta. Aluslakkaa kannattaa myös käyttää aina, vaikkei sen päällä oi sees värilakkaa, se suojaa kynttä.

Mitä mieltä vanhemmat ovat tästä lakkausharrastuksesta? * Mitä sun perhe ajattelee sun kynsiharrastuksesta?
-Välillä ne vähän arvostelee lähinnä rahankäytön suhteen, että tarvinko oikeesti kaikkea sitä tavaraa. Mutta yleisesti ei ainakaan näytä haittaavan.

Onko kukaan koskaan suhtautunut negatiivisesti sun kynsiharrastukseen?
-Ei nyt ainakaan suoranaisesti mitenkään negatiivisesti, ehkä enemmän semmosta kyseenalastavaa palautetta, ”onko tossa mitään järkeä” tyylisiä kommentteja aina sillon tällön. Lähinnä miespuolisilta henkilöiltä.

Ei kommentteja: